Ελληνική Εταιρεία Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης

Hellenic Society of Nursing Research and Education

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ JOURNAL CLUB

 

Η ΕΕΝΕΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων της Λέσχης Ανάγνωσης την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, με τη διεξαγωγή της Πρώτης Συνάντησης Συντονιστών στις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙ Αθήνας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι ιδιαιτερότητες και οι πρακτικές της οργάνωσης της Λέσχης, ενώ οι συντονιστές θα εκπαιδευθούν σε πραγματικές συνθήκες διεξαγωγής μιας συνεδρίας.

 

Διευκρινίζεται ότι καθώς αυτή η συνάντηση έχει κυρίως οργανωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δε θα είναι διαθέσιμη για το κοινό. Ωστόσο, συστήνουμε θερμά την υποβολή συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων για τις επόμενες συνεδρίες της Λέσχης Ανάγνωσης που θα αρχίσουν σύντομα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Λέσχη Ανάγνωσης και υποβολή συμμετοχής, πλοηγηθείτε στις αντίστοιχες ενότητες της ιστοσελίδας της ΕΕΝΕΕ

 

Ο  συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης

 

Μαστροκώστας Αθανάσιος

Λγος(ΥΝ), RN, CCRN, Msc.

 

 

Έναρξη των δραστηριοτήτων της Λέσχης Ανάγνωσης

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε η Πρώτη Συνάντηση Συντονιστών της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΕΝΕΕ στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Αθηνών, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011.Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας έγινε εισαγωγή στις έννοιες, τις αρχές και τα οφέλη μιας Λέσχης Ανάγνωσης για τη νοσηλευτική κοινότητα και έγινε εκπαίδευση των μελλοντικών συντονιστών στην οργάνωση, επιμέλεια και διαχείριση μιας συνεδρίας.Στη συνέχεια, σε συνθήκες μιας πραγματικής συνεδρίας, αξιολογήθηκε κριτικά το άρθρο " Verrue, C., Mehuys, E., Boussery, K., Remon, J.-P. and Petrovic, M. (2011), Tablet-splitting: a common yet not so innocent practice. Journal of Advanced Nursing, 67: 26–32".

 

Τέλος καθορίστηκε το οργανόγραμμα και ο τρόπος οργάνωσης της Λέσχης για το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Αθηνών και καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα ενεργειών, με άμεση προτεραιότητα την έναρξη λειτουργίας μιας Λέσχης Ανάγνωσης στο ΑΤΕΙ Αθηνών σε προπτυχιακό επίπεδο και μια στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματίες νοσηλευτές.<br>Τη  διαδικασία  συντόνισε ο κος Μαστροκώστας Αθανάσιος, υπεύθυνος της Λέσχης Ανάγνωσης σε συνεργασία με την Πρόεδρο της ΕΕΝΕΕ Καθηγήτρια κα Μαρβάκη Χριστίνα.

 

Ο  συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης

 

Έναρξη λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης της Ελληνικής Εταιρείας Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΕΝΕΕ) στη Θεσσαλονίκη

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης της Ελληνικής Εταιρείας Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΕΝΕΕ) στη Θεσσαλονίκη. Οι συναντήσεις μας θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Θ Παπαγεωργίου, σε μηνιαία βάση, αρχής γενομένης της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2012, στις 15:30. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αρκεί να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά τη σχετική φόρμα συμμετοχής ή να επικοινωνήστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον εκπρόσωπο της ΕΕΝΕΕ και υπεύθυνο της Λέσχης κο. Μαστροκώστα Αθανάσιο στο

 

E-mail:

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Λέσχη Ανάγνωσης και υποβολή συμμετοχής, πλοηγηθείτε στις αντίστοιχες ενότητες της ιστοσελίδας της ΕΕΝΕΕ

Σας περιμένουμε για να μελετήσουμε, να μάθουμε, να συζητήσουμε επιστημονικά και μεθοδικά μαζί.

 

Ο συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης Μαστροκώστας Αθανάσιος Λγος

 

Μαστροκώστας Αθανάσιος Λγος(ΥΝ), RN, CCRN, Msc

 

 

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Θεσ/νίκης, στις εγκαταστάσεις του Γ.Ν.Θ Παπαγεωργίου. Στη συνάντηση αυτή έγινε γνωριμία μεταξύ των μελών της Λέσχης και μια σύντομη ενημέρωση για τους σκοπούς και τους όρους λειτουργίας της. Στη συνέχεια, μέσα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων έγινε ο σχεδιασμός και η προσαρμογή στις ανάγκες των μελών.

 

Έτσι, αποφασίστηκε η συλλογή των άρθρων (τα οποία θα πρέπει να αφορούν κυρίως πρωτογενείς κλινικές ή επιδημιολογικές έρευνες) προς αξιολόγηση σε μία εννιαία βάση και καθορίστηκαν οι θεματικές ενότητες ενδιαφέροντος. Στην αρχή κάθε συνάντησης αποφασίστηκε να υπάρχει ένα σύντομο μάθημα με τη μορφή crush course (15 λεπτών περίπου), το οποίο να καλύπτει βασικά σημεία στατιστικής και μεθοδολογίας που βρίσκουν εφαρμογή στο σχετικό άρθρο, ώστε να παρέχεται και το θεωρητικό υπόβαθρο.

 

Επίσης συμφωνήθηκε η εκ των προτέρων διανομή (περίπου 10 ημέρες πρίν τη συνάντηση) των άρθρων για προετοιμασία, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η αξιολόγηση. Τέλος, καθορίστηκε η συχνότητα και η διάρκεια των συναντήσεων (μηνιαία, κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, περίπου για μία ώρα). Η επόμενη συνάντηση θα είναι την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, στις 15:30. Σημειωτέον ότι η Λέσχη παραμένει ακόμα ανοικτή για συμμετοχές, μέσω της ιστοσελίδας.

 

Η ΕΕΝΕΕ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝΘ Παπαγεωργίου για τη στενή συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη της Λέσχης Ανάγνωσής μας.